1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Vidanjör Araçları
  4. Kombine Kanal Temizleme
Geri Dön

Kombine kanal temizleme işlemi kanalizasyon hatlarının temizliğinde yapılan işlemlerden en önemlisi olmaktadır.

Kombine Kanal Temizleme
Kombine Kanal Temizleme

işlemi kanalizasyon hatlarının temizliğinde yapılan işlemlerden biri olmaktadır. Özellikle de son dönemlerde kanalizasyonlarda oluşan tıkanıklıkların çözümü büyük bir sorun haline gelmiştir. Bundan dolayı da kombine temizlikler her geçen gün daha çok gündeme gelmeye başlamıştır.

Kanalizasyon hatları birçok sebebe bağlı olarak tıkanmaktadır. Bu anlamda da evsel atıklar, sanayi atıkları, kum veya çamur birikintileri, yağlar veya ağaç kökleri gibi birçok etken kanalizasyon hattının daralmasına ve tıkanmasına neden olmaktadır. Kanalizasyonlarda oluşan bu tıkanıklıkların çözümü ise insan ve çevre sağlığı için kritik konular arasında yer almaktadır.

Kanalizasyonların sağlık açısından belli aralıklar ile temizlenmesi oldukça önemlidir. Bu anlamda da kanalizasyon hatlarının bakımı için kombine kanal temizlemede kullanılacak araçlar geliştirilmiştir. Bu araçların özelliği ise yüksek basınçlı su vermesi olmaktadır.

Yüksek basınç veren sistem sayesinde kanalizasyon hattının içerisinde bulunan bütün atıklar parçalanmaktadır. Böylelikle de rögar bacasına sürüklenmektedir. Buradan da vakum sistemi ile tıkanıklığa neden olan atıkların tahliyesi sağlanmaktadır. Böylelikle de Kombine kanal temizleme işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Bu işlemler yapılırken hem Kuka hem de vidanjör araçları kullanılmaktadır. Genel anlamda her iki aracın teknik yönleri aynı olmaktadır. Bu anlamda da yüksek basınç ve vakum özelliği bulunmasından dolayı Kombine kanal temizleme işlemlerinde tercih edilmektedir.

Kanal açma aracı, vidanjör araçlarının bulunmadığı zamanda vakum sistemi sayesinde tercih edilmektedir. Nasıl bir araç tercih edileceği ise bölgenin nüfusuna, hattın büyüklüğüne, cadde ve sokak genişliğine ve atık tipine göre değişkenlik göstermektedir. Çünkü bu araçlar birçok farklı boyutta ve akslı sistemde üretilmiştir.

Kombine Vidanjör Nedir?

Kombine vidanjör nedir sorusu özellikle de son dönemlerde en çok sorulan sorulardan olmaktadır. Çünkü kanalizasyonlarda oluşan tıkanıklıkların sık sık karşılaşılması ile birlikte buna kalıcı ve iyi sonuçlar aranmaktadır. Bu süreçte de kanalizasyon temizleme ve kanalizasyon bakım onarım işlemlerinde geniş bir bilgi sahibi olunmak istenmektedir.

Kombine Vidanjör Nedir?
Kombine Vidanjör Nedir?

Kanalizasyon sistemlerinde oluşan tıkanıklıklarda özellikle de son dönemlerde kombine temizleme işlemleri daha çok yapılmaya başlamıştır. Bunun en temel nedeni ise tıkanıklıklara en iyi bu şekilde müdahale edilmesi olmaktadır. Özellikle de teknolojik gelişmeler ile birlikte kanalizasyon müdahaleleri bu şekilde daha hızlı gerçekleşmektedir.

Kombine temizleme işlemlerinde vidanjörlerin bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni ise teknik özellikleri olmaktadır. Vidanjörler yapısı itibari ile hem vakumlama hem de basınçlı su işlemi yapabilmektedir. Bu özellikleri sayesinde de Kombine kanal temizleme işlemlerinde büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Kombine temizleme işlemlerinde ilk olarak görüntüleme işlemleri yapılmaktadır. Bu görüntüleme sayesinde tıkanıklığın ne olduğu ve ne kadar büyük olduğu hakkında bilgi sahibi olunmaktadır. Sonrasında ise vidanjör araçları ile kanala basınçlı su verilmektedir.

Basınçlı suyun verilmesi sayesinde kanalizasyon sistemi içerisinde bulunan bütün atıklar parçalanarak rögar kapağına ittirilmektedir. Rögar kapağı üzerinden de atıklar vakumlama teknolojisi ile birlikte kanalizasyondan tahliyesi gerçekleştirilmektedir. Böylelikle de herhangi bir iş gücü kaybının ortaya çıkması engellenmektedir.

Vidanjörler kombine temizleme işlemlerinde sıklıkla tercih edilse de nasıl bir araç tercih edilmesi gerektiğini profesyoneller belirlemektedir. Çünkü birçok boyutta vidanjör aracı bulunmaktadır. O araçların hangisinin işlem yapılacak olan kanalizasyon uygun olduğunu ise ancak profesyoneller karar verebilmektedir. Bununla birlikte de;

Kombine Kanal Temizleme Araç Fiyatları

Kombine araç fiyatları kombine temizleme işlemi kadar merak edilen bir konu olmaktadır.Bu aşamada ise alınacak olan araçların fiyatları araştırılmaktadır. Araç fiyatları ise birçok farklı şekilde karşımıza çıkması mümkündür.

Kombine Kanal Temizleme Araç Fiyatları
Kombine Kanal Temizleme Araç Fiyatları

Kombine kanal temizlemede kullanılan araçların teknik özelliklerine göre fiyatların değişmesi mümkündür. Çünkü temizleme işlemlerinde kullanılan bu tarz araçlar özel olarak üretilmektedir. Kullanım alanlarının oldukça geniş olmasından dolayı da birçok çeşidi bulunmaktadır.

Araçların fiyatını etkileyen bir diğer unsur ise aracın tank kapasitesi olmaktadır. Vidanjör araçları iki farklı tank kapasitesinden oluşmaktadır. İlk kapasitesi temiz su ikinci kapasitesi ise atık su olmaktadır. Tank kapasitesinin durumuna göre de aracın fiyatında değişkenliklerin olması mümkündür.

Kombine kanal temizleme işlemlerinde sıklıkla kullanılan araçların fiyatı etkileyen bir diğer unsursa vakum pompası olmaktadır. Özellikle de vakum özelliğinin yüksek olması bu tarz araçlarda önemli bir kriter olmaktadır. Vakum pompasının gücü sayesinde temizleme işleminden istenilen sonucu almak mümkündür. Bu anlamda da vakum pompasının gücü de araç fiyatını etkilemektedir.

Vidanjör araçlarında bu gibi teknik özelliklerin yanı sıra birçok opsiyon da fiyatı etkilemektedir. Bu anlamda rögar kapağı kaldırma vincinin olup olmaması veya uzaktan kumanda sisteminin bulunup bulunmaması gibi durumlarda araç fiyatlarının değişkenlik göstermesine neden olmaktadır.

Yukarıda sayılan teknik özelliklerin ve opsiyonların yanı sıra da aracı üreten firma yani markada fiyatı etkilemektedir. Bu anlamda vidanjör aracının bütün teknik özelliklerinin aynı olmasına rağmen markalara göre fiyatlarda değişkenlikler ile karşılaşılması mümkündür. Araç satın almak isteyen kişilerin de bu anlamda marka karşılaştırması yapması büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Kombine Kanal Temizleme Ne Zaman Yapılır?

Kombine kanal temizleme işleminin ne zaman yapılacağı merak edilen bir konu olmaktadır.Çünkü son dönemlerde hem teknolojinin gelişmesi hem de kanalizasyon temizliğine verilen önem ile birlikte daha çok gündeme gelmeye başlayan bir konu olmuştur. Bu anlamda da aslında yapılacak işlemin süresini etkileyen birçok unsur bulunmaktadır.

Kombine temizleme işlemlerinin süresinin belirlenmesinde dikkat edilen unsur kanalizasyon hattının kaç kişi tarafından kullanıldığı olmaktadır. Bu anlamda çok kişi tarafından kullanılan alt yapı sistemleri çok daha kısa sürede tıkanıklık oluşturma imkanı bulunmasından dolayı temizleme işleminin arası daha kısa tutulması mümkündür.

Temizleme işlemlerinin süresinin belirlenmesinde dikkat edilen ikinci unsur ise hattın ne kadar büyük olduğu ve cadde-sokak genişliği olmaktadır. Bu durumda aynı kanalizasyon kullanan kişi sayısı gibi olmaktadır. Bu kritere göre Kombine kanal temizleme süresi belirlenmektedir.

Kanal temizleme işlemlerinin süresinin belirlenmesinde üçüncü etken ise atığın hangi sınıflandırmada olduğudur. Atıklar evsel, kimyasal veya fabrika olmak üzere birçok kategorisi bulunmaktadır. Bu atıkların temizlenmesinin ise belli süreleri bulunmaktadır. Atığın çeşidine göre de bu süre belirlenerek müdahale zamanı firmalara belirtilmektedir.

Peki ya bunlar haricinde ne zaman kombine kanal temizliğine ihtiyaç duyulduğu anlaşılır? Düzenli olarak bakım onarım işlemlerinin yapılmasına rağmen beklenmedik anlarda bile kanalizasyon sistemlerinde tıkanıklık oluşması mümkündür. Oluşan bu tıkanıklıkların ise kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılması hem insan sağlığı hem de çevre temizliği için oldukça önemli bir konu olmaktadır.

Kombine kanal temizleme işlemlerine ihtiyaç duyulacağının anlaşılması ilk olarak kötü kokuların fark edilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Bu durum genellikle ilk aşama ve tıkanıklığın çok büyümediği zamanlar olmaktadır. Ancak kanalizasyon hattının olduğu alanlarda veya rögarlardan atıkların taşması, sızması gibi durumlarda ise acil temizleme hizmetinin alınması gerekmektedir. Çünkü bu tarz durumlar tıkanıklığın çok fazla büyümüş olduğunu ve tehlikeli hale geldiğine işaret olmaktadır.

Kombine Kanal Temizleme içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan
Etiketler:

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest