1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Genel
  4. Gider Tıkanmasını Önleme Yöntemleri
Geri Dön

Gider Tıkanmaları Nasıl Önlenir? Lavabo, mutfak, tuvalet ve banyo giderleri nasıl açılır ve tıkanmaması için nelere dikkat edilir.

Gider Tıkanmasını Önleme Yöntemleri
Gider Tıkanmasını Önleme Yöntemleri

Gider tıkanmasını önleme yöntemleri için araştırma yapıyorsanız, evinizdeki lavabo, mutfak, tuvalet giderlerinizden biri tıkanmış olabilir. Hepimizin yaşayabileceği durumlardan biri olan bu tatsız olaylar, aslında bizim gereksiz atıkları gidere attığımızdan kaynaklanıyor. Tuvalete atılan selpaklar ve lavaboya atılan yemek artıkları zamanla gider tıkanmasına sebep olacaktır.

Evinizdeki gider tıkanmalarını önlemek için klasik yöntemlerden biri yukarıdan basınç vermektir. Bunu yapabilmek için özelleştirilmiş lavabo, tuvalet malzemeleri bulunmaktadır. Basınç ile, meydana gelen tıkanıklığı açmak geçici bir çözümdür. Zamanla altyapınız tamamen kapanabilir. Bu nedenle periyodik olarak bakım yapmak en doğru seçimdir.

Kısaca bahsetmek gerekirse lavabo, mutfak, tuvalet gibi ortamlarda gider tıkanmasına sebep olan etkenler şunlardır;

  • Artık yemeklerin lavaboya atılması,
  • Selpak vb. malzemelerin tuvalete atılması,
  • Soğuyunca donan yağların lavaboya dökülmesi.

Lavabo içerisinde donmuş yağ boruların tamamen tıkanmasına sebep olabilir. Eğer siz tekrar sıcak su dökmezseniz o yağ sürekli borularınızda kalacaktır. O yüzden gider tıkanmasını önleme yöntemleri olarak yukarıdaki maddelere uymalısınız. Ayrıca donmuş yağ lavaboya döktüyseniz, derhal kaynar su peşinden dökmeyi adet edinmelisiniz.

Bulaşık Makinesi Deterjanı İle Lavabo Açma;

Bulaşık makinesi deterjanı ile tıkanan lavabo nasıl açılır diye soruyorsanız, vereceğimiz bilgileri dikkatlice okuyunuz. Lavabo tıkanıklığı sebeplerini yukarıda açıkladık. Örneğin gidere ulaşan pirinçler, çay atıkları da lavabonun tıkanmasına sebep olmaktadır. Bunlardan sakınmanın yanı sıra, kendinizin de ev içinde uygulayabileceğiz lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri bulunmaktadır.

Klasik Yöntem Lavabo Pompası ile Lavabo Açma;

Lavabo pompası en basit araçlardan biridir. Bu plastik malzeme ile lavabo deliğinize kolayca basınç uygulayabilir ve bu basınç sayesinde borulardaki atıkların itilmesini sağlayabilirsiniz. Aslında bu yöntem ilk denenmesi gereken yollar arasında yer alıyor. Çünkü borulardaki atıklar sert olduğundan, takılmış olabilir. Böyle durumlarda lavabo pompası ile tıkanan giderler açılmayabilir. Yapmanız gereken işlemler şu şekilde;

  1. Lavabo pompanızı tam deliği ortalayacak şekilde lavabonun üzerine getirin.
  2. Dikkat edeceğiniz kısım, pompayı bastırınca hava kaçırmaması olacaktır. Bu nedenle tam kapatmanız gerekir.
  3. Pompayı sabitledikten sonra aşağı doğru basıncı verecek şekilde 2-3 kez bastırıp bırakın.
  4. Birkaç kez itip bıraktıktan sonra, hava yolu açıldığından daha rahat bastırmaya başlayacağınızı hissedeceksiniz.
  5. En son olarak sıcak su ile birlikte karıştırdığınız bulaşık deterjanını lavabonuza dökerek, donmuş yağların da eriyip akmasını sağlayın.

Unutmayın ki bu yöntemler geçici çözümlerdir. Borularınızın tamamen temizlenmesini sağlamaz. Bunu yapmak için uzman bir ekipten destek almalı ve düzenli bakım yapmalısınız. Eğer boru altyapınız tıkandı ise ve klasik yöntemler ile açmak zor ise Özdoğan Teknik olarak bizleri her zaman arayabilir ve destek alabilirsiniz.

Banyo Tıkanıklığı Açma Yöntemleri;

Banyo tıkanıklığı açma yöntemleri sıklıkla araştırılan bir konudur. Genellikle duş alırken dökülen saçlar, duş giderini tıkar veya tararken dökülen saçlar da lavaboya gider ve tıkanmaya sebep olur. Duş gideri tıkanması nasıl açılır diye düşünüyorsanız, duşa kabin altında bulunan boruyu sökerek içini kendiniz temizleyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için, duşa kabin içinde alta giden boruyu tutan bir vida olur. Bunu sökün ve daha sonra duşa kabin altını açarak gider borusunu çıkartın ve içini temizleyin. Muhtemelen burada bolca saç artıkları göreceksiniz.

Eğer lavabo üzerinde veya duşa kabinin henüz gidere düşmeyen kısmında saçlar görürseniz derhal bunları alınız ve gidere ulaşmasını engelleyin.

Tıkanıklık sebebi eğer boru hattının üst kısımlarında yani sizin ulaşabileceğiniz kısımlarda değilse sizin bireysel olarak lavabo tıkanıklığını açma şansınız kalmayacaktır. Bu durumda profesyonel bir destek almanız gerekir.

İlaç ve Deterjan İle Banyo Tıkanıklığı Açma Yöntemi;

Banyo tıkanıklığı açma yöntemlerinden biri de ilaç ve deterjandır. Genelde ilk akla gelen temizleme yöntemi karbonat ve sirkedir. Bunun için;

  • Bir su bardağı sirke alın ve içine yaklaşık 2 kaşık da karbonat ekleyin.
  • Güzelce karıştırın.
  • Daha sonra bu karışımı lavabonuza dökün ve bekleyin.

Bu ilk denen yöntemler arasındadır. Eğer lavabonuz açılmazsa ilaç yöntemine geçin. Eczanelerde çeşitli ilaçlar bulunmakta. Bunlar sayesinde lavabo tıkanıklığı açma işlemini yapabilirsiniz. Bu ilaçlar da genellikle tablet şeklinde satılmaktadır. Sıcak su ile veya yukarıda anlattığımız şekilde ilacı sirke ile karıştırıp da lavabonuza dökebilirsiniz.

Yukarıdaki lavabo açma yöntemleri yeterli gelmediyse, en son olarak lavabonuza çamaşır suyu döküp de deneyebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz için bizleri iletişim kısmından arayabilir ve destek alabilirsiniz.

Gider Tıkanmasını Önleme Yöntemleri içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

AHMET YILMAZ26 Ağustos 2021, Perşembe 18:19

Bilgilendirmeniz için teşekkürler

ELMAS BAĞCI28 Temmuz 2021, Çarşamba 19:34

çankaya lavabomuzda oluşan tıkanıklık için aradık. sağolsun arkadaşlar çok hızlı bir şekilde gelip yardımcı oldular. ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

MUSTAFA AKYÜZ27 Temmuz 2021, Salı 15:30

Yazınızı beğendim detaylı ve ayrıntılı olmuş teşekkürler.

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan1 puan2 puan3 puanpuanlama
4,8
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
83%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
17%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest